Tarih: 17.05.2025 13:06

İlçelerde Pedagoji Eğitimi Devam Ediyor...

Facebook Twitter Linked-in

İlçelerde Pedagoji Eğitimi Devam Ediyor...
Doktor Emrah Şenbabaoğlu gönüllü çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Afyonkarahisar ili Bolvadin ilçesinde 24 Eylül Şehit Nuri Başaran Anaokulu ve okul müdürü sayın Halil İbrahim Şahin'in davetleriyle çocuklarda saldırgan davranışlar ve şiddet gören çocukların korunması hakkında anlamlı bir seminer gerçekleştirildi.

Çocukların duygusal ve fiziksel gelişimlerini olumsuz etkileyen saldırgan davranışların nedenlerini ve bu davranışlarla baş etme yollarını konu alan seminerde, Dr. Pedagog Emrah Şenbabaoğlu; ebeveynlerin, öğretmenlerin ve toplumun bu konuda üstlenmesi gereken rolleri detaylı bir şekilde ele aldı.

Seminerin ilk bölümünde saldırgan davranışların tanımı yapılırken; fiziksel, sözel ve dolaylı davranış örnekleri üzerinden açıklamalarda bulundu. Davranışların yaş, gelişim düzeyi ve çevresel faktörlere göre nasıl şekillendiği aktarıldı. Ardından saldırgan davranışların nedenleri üzerinde durularak, model alma, ilgisizlik ya da aşırı baskı, travmalar, iletişim becerilerindeki yetersizlik gibi birçok etkenin altı çizildi.

Dr. Pedagog Emrah Şenbabaoğlu, özellikle davranışların ne zaman endişe verici hale geldiği konusunda katılımcılara farkındalık kazandırdı. Ebeveynlerin nasıl bir yaklaşım benimsemeleri gerektiği örneklerle anlatıldı; çocukların duygusal ihtiyaçlarını anlamanın, sakin sınırlar koymanın ve olumlu davranışları ödüllendirmenin önemine değinildi.

Sunumda okul öncesi, ilkokul ve ergenlik dönemine göre saldırgan davranışların özellikleri ayrı ayrı ele alınarak her döneme uygun yaklaşım önerileri sunuldu. Bu bölümde öğretmenlerle iş birliğinin, problem çözme becerilerinin desteklenmesinin ve duygusal iletişimin rolü vurgulandı.

Seminerin ikinci bölümünde ise şiddet gören çocukların korunması konusu işlendi. Fiziksel, duygusal, cinsel istismar ve ihmalin tanımları yapılarak, şiddet gören çocukların gösterebileceği belirtiler katılımcılarla paylaşıldı. Bu çocukların korunmasında ailelerin, eğitimcilerin ve ilgili kurumların alması gereken sorumluluklardan bahsedildi.

Şiddet vakalarında yapılması gereken yasal başvuru süreçlerinden, uzun vadeli psikolojik ve sosyal destek gerekliliğine kadar pek çok başlıkta bilgilendirme yapıldı. “Şiddet ihbar değil, yardımdır” vurgusuyla katılımcılara çocukların susmaması gerektiği mesajı verildi.

Seminerin sonunda Dr. Emrah Şenbabaoğlu, çocuklarla kaliteli zaman geçirmenin ve sağlıklı bir iletişim kurmanın önemine dikkat çekerek tüm katılımcılara teşekkür etti. Bu değerli etkinlik için 24 Eylül Şehit Nuri Başaran Anaokulu'na, okul müdürü sayın Halil İbrahim Şahin’e ve misafirperverlikleriyle katkı sunan tüm öğretmenlere gönülden teşekkür ederiz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —